ولا:بيكاتا اللحمة
المقادير:
نصف ك لحمة فيلية شرائح-بصل مقطع-ربع كوب كريمة لبانى او لبن -2 ملعقة دقيق-ملعقة زبدة -ملح-فلفل-جزر مكعبات-مشروم مقطع (يمكن الاستغناء عنة)
الطريقة:
1- تتبل اللحمة بالملح والفلفل والدقيق وتشوح فى الزبدة
2-يشوح البصل مع المشروم ونضيف الجزر ثم نضع اللحمة ونقلب قليلا ثم نضع شوربة تغطى اللحمة وتترك حتى تغلى وتقترب من النضج ثم نضيف الكريمة اللبانى او اللبن
3-تقدم مع ارز ابيض وخضار سوتية وسلطة خضراء
ثانيا : بيكاتا بالكبدة
نفس الطريقة مع استبدال
شرائح اللحمة بشرائح الكبدة
ثالثا :بيكاتا بالفراخ
المقادير:
نصف ك صدور فراخ -بصل- 2ملعقة دقيق- 2 ملعقة زبدة- 2ملعقة مستردة- ملح - فلفل- بهارات-ربع كوب كريمة لبانى اولبن
الطريقة:**تقطع الصدور صوابع
1- تتبل الفراخ بالملح والفلفل والمستردة
2-تشوح الفراخ فى الزبدة ويشوح البصل لوحدة
ثم نضع الاثنين معا ونقلب مع رش الدقيق ونقلب ونضع مكعب مرقة وتزود شوية شوربة وتترك لتغلى ويغلظ قوامها قليلا
ثم نضع الكريمة اللبانى اواللبن
3- تقدم مع مكرونة وخضار سوتية وسلطة حسب الرغبة
بالف هنا وشفا ويارب تنول اعجابكم
على فكرة بيكاتا الكبدة حلوة قوى