المقادير:

نصف كيلو شطه حمراء قرون صغيره
ربع كيلو فلفل احمر رومي
ثلث كيلو فلفل اخضر رومي

ربع كيلو بودرة شطة حمراء
100 جم فلفل اسوداو ابيض

٤ ثمرات طماطم متوسطة الحجم
٢ م-ص صلصة طماطم
١ ملعقة صغيرة ملح.
١ كوب من الزيت النباتي

٣ فصوص ثوم مدقوق
الطريقة:

طريقه عمل الشطه الصينيه

يتم تقطيع ثمرات الفلفل الي اجزاء مربعة صغيرة الحجم

يزال عنق قرون الشطه الحمراء

تغسل الطماطم و تقطع الي مكعبات صغيره الحجم بنفس حجم الفلفل

و من ثم يتم قلي قرون الشطهالحمراء في قليل من الزيت ثم يضاف اليها الفلفل و يترك جانبا

يجهز قدر اخر و يوضع به القليل من الزيت و يضاف اليه الثوم و يترك علي نار متوسطه الحراره حتي يذبل

ثم تضاف صلصه الطاطم و الطماطم المقطعه و الفلفل و الشطه و الفلفل الاسود الي الثوم و يقلب جيدا

و من ثم تحفظ الشطه الصينيه في برطمانات

و تقدم الشطه الصينيه
منقووووول