من مطبخ سلوى
المقادير:
1/2 كيلو باكيت جلاش
250 جم سمنه سايحه ( 4/3 كوب سمنة )
150 جم مكسرات مشكله ( بمقدار نص كوب )
200 جم شربات ثقيل بارد ( كوب كامل من السكر + 2/1 كوب ماء + نص ليمونة )
الطريقه:
· اضيف 2 ملعقه شربات علي المكسرات حتي تتماسك سويا
· افرد الجلاش ثم اقطعه طوليا لـ 3 او4 شرائح حسب السمك المراد
· اخذ من كل مجموعه شرائح ورقتين فقط وادهنهم بالزبده ثم اضع المكسرات علي الطرف
· اقفل ورقه الجلاش علي الحشوه من جهه اليمين ثم من جهه اليسار ثم الفها رول واقطعها حسب السمك المراد
· اضعها في صينيه ثم ادهن ووجهها زبده
· تدخل الفرن علي درجه حراره 200 لمده 20 دقيقه او 30 دقيقة
· تصفي من السمنه وتسقي بالشربات وتقدم وبالف هنا